Michelinská galavečeře a Michelinský oběd

Michelinská galavečeře a Michelinský oběd

Vychutnejte si noblesní zážitkovou gastronomii v podání špičkového michelinského šéfkuchaře. Letošní Karlovský gastrofestival letos přivítá Toniho Mörwalda, který vede michelinskou restauraci Le Ciel ve Vídni a v minulosti získal prestižní „hvězdičku“ také v dalších rakouských podnicích.

Nenechejte si ujít jeho pestré a hravé menu plné vybraných delikates, snoubené s vynikajícími víny, z nichž některá pochází z vinic samotného šéfkuchaře. Více o Toni Mörwald zde.

Michelinská galavečeře

  • Kdy: sobota 7. října 2017 od 19:30
  • Kde: zážitková restaurace Vyhlídka, Spa hotel Lanterna
  • Cena: 4 490 Kč / osoba
  • Délka trvání: cca 3-3,5 hodiny
  • Dress code: smart casual
  • Rezervace: tel. 571 477 300, lanterna@valachy.cz
  • na tuto nabídku nelze uplatnit žádné akce a slevy, změna v menu vyhrazena

Degustační menu:

  • Amuse bouche - Telecí tataráček se sezamem, Sušená medová rajčátka, Konfitované houby shiitake se šunkou Pata Negra
  • Víno: Grüner Veltliner Sekt Brut . Edition Toni M.
  • Amuse guele - Branade z candáta se šafránem
  • Tuňák s nakládanou dýní & suave chilli
  • Víno: 2016 Frühroter Veltliner „Rosenberg“ . Mörwald
  • Dušené bílé špičaté zelí s praženým droždím & ořechovým máslem
  • Víno: 2015 Grüner Veltliner „Schlossberg“ . Fritsch
  • Mořský vlk s mušlemi svatého Jakuba, kedlubna & kaviár
  • Víno: 2013 Grüner Veltliner „Spiegel“ aus der Magnum . Ott
  • Srnčí hřbet s klevelou z bezinky & řepou
  • Víno: 2014 Cuvée Wagram Reserve aus der Magnum . Anton Bauer
  • Kávový krém s mučenkou & bazalkou
  • Víno: 2013 Riesling „S“ Spätlese . Leth
  • PETIT FOURS

galavecere


Michelinský oběd

  • Kdy: neděle 8. října 2017 od 13:00
  • Kde: zážitková restaurace Vyhlídka, Spa hotel Lanterna
  • Cena: 1 990 Kč / osoba
  • Délka trvání: cca 2 hodiny
  • Dress code: smart casual
  • Rezervace: tel. 571 477 300, lanterna@valachy.cz
  • na tuto nabídku nelze uplatnit žádné akce a slevy, změna v menu vyhrazena

Degustační menu:

  • Amuse bouche - Zeleninová sodovka, Hovězí tataráček s řeřichou, Sashimi ze sivena
  • Víno: Grüner Veltliner Sekt Brut . Edition Toni M.
  • Žlutoploutvá makrela se Zeleným Veltlínským, kaviár & černý chléb pumpernickel
  • Flambované divoké garnáty se šalotkovou vinaigrette & feferonky
  • Víno: 2016 Grüner Veltliner „Nussberg“ . Mörwald
  • Plátek z hovězího plecka se smaženým cibulovým krémem & topinambury
  • Víno: 2014 Cuvée Wagram Reserve aus der Magnum . Anton Bauer
  • Citronový koláč s medem & farmářské mléko
  • Víno: 2013 Riesling „S“ Spätlese . Leth
  • PETIT FOURS

 

Toni Mörwald, vedoucí restaurace Le Ciel ve Vídni

Toni Mörwald je jeden z nejznámějších a nejuznávanějších rakouských šéfkuchařů. Působil v nejlepších restauracích v zemi, je držitelem řady mezinárodních ocenění, provozuje několik restaurací, vede kuchařskou školu Toni M., která je rakouskou jedničkou, a vydal tři desítky kuchařských knih.

„Jeho“ michelinská restaurace Le Ciel se nachází v sedmém podlaží vyhlášeného Grand Hotelu Wien, který byl v roce 1870 vůbec prvním grand hotelem ve Vídni. Díky hvězdné kuchyni, která kombinuje prvky klasické francouzské i mezinárodní kuchyně s rakouskými akcenty, noblesní atmosféře a jedinečnému výhledu na město patří k nejvyhledávanějším místům mezi milovníky zážitkové gastronomie.

Toni Mörwald řídí restauraci Le Ciel od roku 2015. V roce 2016 získala první michelinskou hvězdu a letos ji obhájila.

rezepteu.produkte toni11 T. Morwald gastro BOEG 2014A T.Morwald gastro1 14372131_333193113691420_2632738867613929288_o